SUNWAY RESIDENCE


Status: Under-Construction
Location: Phnom Penh, KH
My Role: Design Team Member
Additional Credits: Pixel Architecture Studio

A PLAY WITH SHADOW AND LIGHT

A piece of architecture that responds to its environment. Cantilevered slabs protrude outward, creating a modern form, which allows the natural shading of the house to block out the direct sunlight and allow diffusion of light to shine through big pieces of window. A modern color scheme with a rough texture of wood and stone, giving this modern, yet tropical feel to the whole architecture.



Construction Site Photos

POOL HOUSE

Privacy screen is the main architecture that designed to create spaces and embrace nature

Status: Built
Location: Phnom Penh, KH
My Role: Design Team Member
Additional Credits: Re-Edge Architecture and Design


The pool house sits in a lush tropical tree-filled garden, envisioned as one free-flowing form. A con wood and metal screen curves in between trees to rise up and encase the living and bedroom spaces.

The screen ensures that the pool has privacy from the service areas. The curved form houses an indoor living space and a semi outdoor dining space. Materials like wood and concrete gives the building a tropical tree house feeling, given its setting.

HERITAGE RIVERSIDE_SOMA HOTEL


Status: Design Proposal
Location: Phnom Penh, KH
My Role: Design Team Member
Additional Credits: Re-Edge Architecture and Design


The flow of life…

Through the water ways and the paddy fields…

Through the buzz of the cities and the calm of the villages…

Through everyday Cambodia….

Through the people who call it home.


The small luxury boutique hotel located on the iconic SISOWATH QUAY calls for a design that integrates imagery from everyday lives of Cambodians’ to form a rich and memorable experience for the guest.

Scenes from the past and the present are re imagined and represented using local natural materials handcrafted to create a timeless , refined environment that draws inspiration from Cambodia’s rich heritage .

Natural stone, natural wood, hand beaten metals, rich handwoven silks and lush tropical vegetation make the predominant material palette to craft fine bespoke and ‘Eco-Luxe’ interiors and architecture .





FLOOR PLAN AND SECTION


INTERIOR DESIGN

FURNITURE BOARD AND MOOD BOARD

2049-VERTICAL FARMING


HUDDERSFIELD-VERTICAL FARMING TOWN

PEOPLE ACTIVITY DIAGRAM IN HUDDERSFIELD TOWN

Base on the urban study, most of people activity in Huddersfield town is restrained to be within the ring road and with the town full of listed building and with the easy access to Manchester and Leeds, the town itself could not compete with those cities economic which causing the town to shrink. Instead of competing with Manchester and Leeds on the retail store and commercial business, this urban proposal is approach to a different direction in which lead the urban agricultural.

MANIFESTO OF HUDDERSFIELD TOWN


With the increasing of global population, it has become increasingly clear in recent decades that the way we live and eat is a major threat to our health and the health of our ecosystems. Climate change causes us to rethink our way of life and integrate agriculture back into our urban fabric. By taking the advantage of Huddersfield town location where it is located in between Leeds and Manchester. Huddersfield could become the food basket for those cities. This development without a doubt could help Hudderfield’s economic as well as preventing it from further shrinking. Furthermore, this urban proposal could help revitalizing Huddersfield town connecting and bring people back to town as well as connecting people to it origin of the town which focus on mills and canal.
Similarly, to our group urban development, my vision for the vertical farming town is to creating a vertical agricultural district that could self-sustaining the whole operation.


URBAN STRATEGY AND IMPLEMENTATION

URBAN ZONING-LAND USED
MASTER PLAN FOR 2049

MILLENNIAL VILLAGE


Status: Design Proposal
Location: Phnom Penh, KH
My Role: Design Team Member
Additional Credits: Re-Edge Architecture and Design

SITE LOCATION


CONCEPT: THE BEGINNING



MASTER PLANS AND CIRCULATION PLAN



LAYOUT BLOCK AND FLOOR PLAN-RESIDENTIAL UNITS


THE HOUSE

The 5 x 10 residential units are designed to provide a sense of identity to each unit. This is achieved by staggering the units and the design encourages customization in terms of color-making the streets more lively and the units more personal.

The units have 2 rooof variants and 2 material options of local brick and exposed concrete blocks to make them more earthy ,tropical and relavant. This also adds to establishing identity to each house.  

The back yards have wet kitchens and sit outs where neighbors can interact with each other.

THE PEDESTRIAN STREETS

The internal streets that cater to the residential units are traffic free. They are designed to encourage kids to play, people to interact and mingle.


DIAGRAM AND SECTIONS


LAYOUT BLOCK AND FLOOR PLAN-COMMERCIAL UNITS


THE 2 FACED COMMERCIAL UNITS

5 x 12 and 5 x 16 shop house units are mixed use  units. The commercial space on the ground and mezzanine are accessed from the main roads/ commercial roads. The residential unit sits on top on the first and second floor, this is acceded from a separate stair and lobby that can be reached using the green pedestrian streets at the back. Hence ensuring separation of the commercial and living spaces that are mixed up in a typical shop house. The residential part cantilevers over the main road shading the pedestrians below and visually separating the house from the shop.

 The units are designed to provide a sense of identity to each unit. This is achieved by staggering and seperating the units. The design encourages customisation in terms of colour- making the streets more lively and the units more personal.

The units have 2 roof variants and 2 material options of local brick and exposed concrete blocks to make them more earthy ,tropical and relevant. This also adds to establishing identity to each house.  


THE MARKET PLACE

The market that opens up to its own plaza is a flexible space designed with a striking exaggerated roof reminiscent of the traditional sloping roof.

An intresting screen wall with colourful graffiti and plants seperates the market from the residences behind.

It has its own designated car and moto-bike parking along with a public toilet.

FLOOR PLAN AND SECTION


TELA REST STATION


Status: Design Proposal
Location: Phnom Penh, KH
My Role: Design Team Member
Additional Credits: Re-Edge Architecture and Design


CREATING IDENTITY

The rest stop has 2 distinct structures.

1.THE GAS STATION- is designed as a beacon at once catching the eye of the commuter and announcing the TELA brand by its strong and dynamic form. This structure will be repeated as a feature and a constant across all TELA  REST STOPS.

2.THE REST STOP- is designed as a spin-off from the gas station but can be easily modified to fit into different site shapes and sizes. The rest stop will be designed as a green, shaded inviting space with equal  emphasis given to the toilet blocks.




MASTER PLAN AND SECTIONS


PERSPECTIVE VISUALIZATION

THE COURTYARD RESIDENCE


Status: Built
Location: Phnom Penh, KH
My Role: Design Team Member
Additional Credits: Re-Edge Architecture and Design


THE HOUSE DESIGNED AS A JOURNEY

The Residence is designed as a journey through a variety of spaces of varying scale and ambiance. From the shaded entrance walkway flanked by a water court , the vast lawn with the infinity pool and the more intimate inner courtyard, these modern spaces are both functional and beautiful.

The building is designed keeping privacy, utility, climate and aesthetics in mind. Materials like natural stone, wooden screens and lots of greenery give the house its tropical resort feel.




FLOOR PLAN AND SECTION


FURNITURE AND MOOD BOARD